Esteu aquí: Inici ca Cors Cor de l'Orfeó Lleidatà

Cor de l'Orfeó Lleidatà

+ Cor de l'Orfeó Lleidatà

La formació emblema compta amb una cinquantena de cantaires majors de 18 anys

FOTOLLOTJA.JPG

L’Orfeó Lleidatà fou fundat l’any 1861. A mitjans del segle XX, sota la direcció d’en Lluís Virgili i Farrà, l’Orfeó viu una de les seves etapes més productives i amb més projecció nacional i internacional. En destaca especialment la introducció dels negres espirituals al nostre país de la mà del compositor americà W.L. Dawson.

Al llarg de la seva història ha realitzat actuacions arreu de Catalunya, a la resta de l’estat espanyol, així com a països com França, Itàlia, Suïssa, Alemanya, Txèquia i Hongria.

El repertori del Cor és divers i eclèctic, i inclou des de la música religiosa o la cançó popular, fins els musicals, els espirituals i la música contemporània. Ha participat en concerts amb orquestra interpretant el Rèquiem de Fauré, el Gloria de Vivaldi, la Cantata 147 de Bach, la Missa de la Coronació de Mozart, l’Stabat Mater de Haydn, el messies de Händel, la novena Simfonia de Beethoven o el Requiem de Mozart, entre altres.

Des de l’any 2005 n’és el seu director en Pedro Pardo. D’aquesta última etapa en destaquen diverses gravacions com “Les cançons del CEL” o la reedició i enregistrament amb Catalunya Música dels “Negres Espirituals” amb l’Antoni Tolmos Trio dins el Festival de Jazz Tardor 2010 de Lleida, i l’11 de setembre de 2008 va ser el Cor convidat per la Generalitat en la celebració del dia de Catalunya a l’Exposició Universal de Saragossa.

Dins el marc de la celebració del 150è aniversari de l’Entitat, el Cor va actuar al Palau de la Música Catalana, reestrenant amb l’Orfeó Català “El cant de les estrelles” d’Enric Granados, concert enregistrat també per Catalunya Música. L’11 de setembre de 2011 va ser el primer Cor de fora de Barcelona en actuar als actes centrals de la Diada Nacional al Parc de la Ciutadella de Barcelona, i també va ser convidat pel Parlament de Catalunya en la celebració del 50è aniversari del discurs i del concert de Pau Casals a les Nacions Unides.

Durant els darrers anys el Cor ha iniciat una etapa d’exploració de noves vies d’explicar la música i arribar a tots els públics. En destaquen dos produccions estrenades al Teatre de La Llotja de Lleida, Generacions (2011) un musical de nova creació amb la participació de les corals infantils i cor de joves de l’Orfeó, i Mozart Rèquiem (2013) una innovadora versió del Requiem de Mozart (2013) que ha portat en gira en espais tan originals com una antiga nau industrial.

Entre les seves últimes produccions hi destaca el Cant de les Estrelles d’Enric Granados conjuntament amb l’Orfeó Català a l’Auditori Enric Granados i al Palau de la Música Catalana (abril 2011), el Mozart Rèquiem al Teatre de La Llotja (2012), la Gran missa en Do m de Mozart (2015), Carmina Burana (2018) i el Rèquiem de Mozart (2019) en homenatge a Lluís Virgili i Farrà amb l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida al Teatre de La Llotja, juntament amb produccions de caire més innovador com Blanc (2013) i En català si us plau (2014) o l’exitós Christmas.cat que ja han vist més de 6000 espectadors arreu del territori.

Accions del document

Informació relacionada

Segueix-nos a: Facebook YouTube Twitter
Orfeó Lleidatà C. Sant Martí, 60-62 25004 Lleida
T. 973 233 554 info@orfeolleidata.cat