Esteu aquí: Inici ca Cors Cor de l'Orfeó Lleidatà Pedro Pardo, director

Pedro Pardo, director

+ Pedro Pardo, director

pedro_pardo_baneres.jpg

Compositor, director d'’orquestra i de cor i pianista, va nàixer a Lleida el 1974 on va començar els seus estudis musicals. Al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona obté el Títol Professional de Composició i Instrumentació i els Títols Superiors de Solfeig, Piano, Direcció Coral i Direcció d’'Orquestra. Ha  obtingut  nombrosos  premis  tant en el camp de la composició com en el de la direcció, destacant el  Premi d'Honor de Direcció d'Orquestra del Conservatori Superior de Barcelona o el Premi de Composició de la Fundació Orfeó Manresà.

En el camp de la direcció el seu repertori abarca grans obres clàssiques com el Rèquiem de Mozart, la Simfonia núm. 5 de Beethoven, la Missa núm. 2 de Schubert, la Glòria de Vivaldi, el Rèquiem de Fauré i altres estrenes de compositors contemporanis que l’'han portat a dirigir a ciutats com Barcelona, Madrid o Viena.

Ha estat el director i fundador de la Jove Orquestra de Cerdanyola i és el director del cor i de l’'Orquestra Aulos de l’'Escola Municipal de Música de Cerdanyola del Vallès, on combina la seva faceta concertística amb tasques pedagògiques. La temporada 2013-2014 va assumir la tasca de director artístic de la temporada musical de l'ajuntament d'aquesta ciutat.

Sempre implicat en projectes pedagògics, ha participat en espectacles com “Bim-bom, nadons al Palau” i “Zigzag, passets al Palau” sent el compositor, arranjador i pianista. També ha estat el compositor en exclusiva de l'acte central dels concerts familiars del centenari del Palau de la Música Catalana, amb la cantata "Sent Cent" per a cors, piano i percussió.

Ha composat nomboses obres per a cor, orquestra i diversos instruments, així com musicals i òperes. Durant el primer trimestre de 2015 es representa, al Teatre del Raval, el seu musical “La Monyos”, del qual n'ha estat el compositor i director musical.

Des de l'any 2005 és el director del Cor de l'Orfeó Lleidatà, i és amb l'Orfeó amb qui ha assolit les fites més importants de la seva carrera com l'estrena del seu concert per a piano i cor per part de l'Orfeó Lleidatà i l'Orfeó Català al Palau de la Música, l'enregistrament del musical Generacions, el disc Les cançons del CELo d'una nova versió dels “negres espirituals” amb l'Antoni Tolmos Trio.

Darrerament, amb el Cor de l'Orfeó Lleidatà ha estat nominat als Premis Enderrock pel seu darrer disc CHRISTMAS.CAT amb versions pròpies de nadales de tota la vida.

Músic inquiet i innovador, Pedro Pardo ha renovat la idea de concert coral amb el Cor de l'Orfeó utilitzant nous formats visuals que han revitalitzat la pròpia formació vocal i l'han dut a cantar a escenaris com el Teatre de la Llotja de Lleida, el Palau de Congressos de Tarragona o el mateix Palau de la Música Catalana.

En aquest darrer aspecte innovador, darrerament ha estat conegut com a jurat del concurs de TV3 OH HAPPY DAY! on ha donat a conèixer les virtuts del cant coral.

Accions del document

Informació relacionada

Segueix-nos a: Facebook YouTube Twitter
Orfeó Lleidatà C. Sant Martí, 60-62 25004 Lleida
T. 973 233 554 info@orfeolleidata.cat