Esteu aquí: Inici ca Cors Cor de l'Orfeó Lleidatà Produccions recents

Produccions recents

+ Produccions recents

RÈQUIEM DE MOZART

Concert d'homenatge a Lluís Virgili i Farrà

RèquiemMozart2019

 

ESTRENA: dissabte 2 de març de 2019. Teatre de La Llotja de Lleida.

El gran concert d'homenatge a Lluís Virgili, el Rèquiem de Mozart, va tenir lloc el dissabte 2 de març al Teatre de la Llotja de Lleida amb 35 músics de l’Orquestra Julià Carbonell i 60 cantaires de l’Orfeó Lleidatà, sota la direcció de Pedro Pardo.

El repartiment va comptar amb les solistes Aina Martín (soprano), Marta Infante (mezzosoprano), Eduard Mas (tenor) i Néstor Pindado (baríton).

Aquesta és una coproducció de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, la Fundació Julià Carbonell i la Fundació Orfeó Lleidatà per retre homenatge a Lluís Virgili i Farrà.

La Missa de Rèquiem en re menor (K.626) va ser l'última composició de Mozart. Escrita l’any 1791 és potser una de les seves obres més reconegudes i amb més força. Malhauradament, la mort no va permetre acabar la composició i el seu alumne Franz Xaver Süssmayr va completar-la per encàrrec de la seva dona. Una obra cabdal dins el repertori simfònic coral on l’exigència tècnica és màxima tant per als músics com per als cantaires i la seva bellesa arriba al fons de l’oient irremeiablement.

Lluís Virgili i Farrà va ser l’ànima de l’Orfeó Lleidatà al llarg de més de 40 anys. Amb ell va ressorgir una entitat coral que estava malmesa per l’efecte de la guerra i la dictadura i amb ell es va recuperar l’esperit dels antics orfeons catalans. La seva figura va traspassar l’àmbit local i va fomentar la creació de moltes corals arreu del territori lleidatà.

 

CHRISTMAS.CAT 2018


Christmas 2018

 

ÚLTIMA ACTUACIÓ: diumenge 23 de desembre de 2018. Teatre de la Llotja

L’espectacle més exitós del Cor de l’Orfeó, amb més de 5000 espectadors, va tornar a omplir el Teatre de La Llotja per cinquè any consecutiu.

Enguany revoluciona el repertori incorporant grans èxits del mític grup britànic Queen. Un espectacle ple de força que combina la tradició del Nadal amb grans èxits del gospel, del pop i del rock.

Quatre anys consecutius d’èxits ens avalen.

Viu el Nadal, viu el Christmas.cat!


CARMINA BURANA

Carl Orff

 

Carmina Burana 2018

 

ESTRENA: diumenge 25 de març de 2018. Teatre de La Llotja de Lleida.

L'Orfeó Lleidatà i l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell van portar al Teatre de La Llotja de Lleida la superproducció Carmina Burana de Carl Orff.

La popular cantata escènica Carmina Burana, que el músic alemany Carl Orff va compondre inspirant-se en els textos mediavals del mateix nom entre 1935 i 1937, aplegarà en un mateix escenari l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell i les veus de la Coral de Minyons, el Cor Jove i el Cor de l'Orfeó Lleidatà. En total uns 230 intèrprets en escena sota la direcció d'Alfons Reverté.

 

Una gran producció lleidatana per celebrar tres aniversaris

Un gran repte artístic liderat per la Diputació de Lleida, la Fundació Julià Carbonell i la Fundació Orfeó Lleidatà, en el marc de la cloenda dels actes del 75è aniversari de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, va celebrar també uns altres dos aniversaris: el 15è aniversari de l’Orquestra Julià Carbonell i el 60è aniversari de les Corals Infantils de l’Orfeó Lleidatà.

Carmina Burana és una obra del compositor alemany Carl Orff que s’ha convertit en una icona del repertori simfònic–coral. La composició del músic alemany combina de forma sorprenent els textos medievals amb música vocal i instrumental del segle XX, conformant una obra plena de ritme i energia.

La producció va aplegar en un mateix escenari 90 músics i 140 cantaires. A la cantata, a més dels cors (cor adult, cor jove i cor d’infants) hi intervenen solistes (soprano, contratenor i baríton) i hi destaca l’abundant i esplèndida percussió dins una nodrida orquestra simfònica.

Es presentà una versió amb una posada en escena molt especial consistent en una explosió de vida i llum, que van fer d’aquesta interpretació del Carmina Burana més que un concert, convertint-se en tot un espectacle.


 

CHRISTMAS.CAT 2017

Viu el nadal amb el Cor

Christmas.cat 2017

 

ACTUACIÓ: dissabte 23 de desembre de 2017. Teatre de la Llotja

Un renovat Christmas.cat, l’espectacle més exitós del Cor de l’Orfeó va tornar a omplir el Teatre de La Llotja per quart anys consecutiu. Ho va fer amb un nou format que incorpora grans èxits del gospel, pop i rock, a les trencadores versions de clàssics nadalencs com Fum, fum, fum i El noi de la mare. Un gran còctel musical per a tots els públics, amb nadales a ritme de swing, funk i rock, clàssics americans com ‘Swing low’, ‘This little light of mine’ i fins i tot un dels grans hits de Michael Jackson.

 

SONGS.CAT

Un clam a la llibertat

Songs.cat

 

El Cor de l’Orfeó Lleidatà va presentar la tardor de 2017 l'espectacle SONGS.CAT, un espectacle que és un clam a la llibertat. La recent producció del Cor dirigit per Pedro Pardo recull cançons que han marcat la nostra història com ‘l’Estaca’ de Lluís Llach o ‘Al vent’ de Raimon, versions renovades de clàssics tradicionals com ‘La presó de Lleida’ o ‘El cant dels ocells’, juntament amb una selecció de grans temes de cançons del gospel americà com ‘Freedom’.

 

La producció, que rep el suport de la Diputació de Lleida i de l'Institut d'Estudis Ilerdencs, s’estrena aquest dissabte 30 de setembre al municipi d’Alfés, a les 8 del vespre a l’Església Parroquial, en el marc del cicle ‘75 anys 75 mirades al territori’

 

Gràcies a l’impuls de la Diputació de Lleida i l’Institut d’Estudis Ilerdencs, en el marc del cicle ‘75 anys 75 mirades al territori’, l’espectacle es va poder veure a Alfès el 30 de setembre, a Alcoletge el 8 d'octubre, a Penelles el 14 d'octubre i va cloure la gira a Arbeca el 15 d'octubre.

 

LUX AETERNA

Rèquiem de Fauré

 

Lux Aeterna

 

ESTRENA: 18 de març de 2017. Auditori Municipal Enric Granados.

El cor de l’Orfeó Lleidatà i l’Orquestra Simfònica Victoria de los Ángeles uneixen esforços per interpretar una de les obres cabdals dels repertori simfònic-coral, el Rèquiem de Fauré, una obra que fuig del tenebrisme, plena de llum i esperança.

Aquesta és la primera co-producció entre les Fundacions Orfeó Lleidatà i Victoria de los Ángeles, poc després de la presentació de la seva orquestra al Teatre Nacional de Catalunya.

Més informació: Aquí

 

CHRISTMAS.CAT 2016

Christmas.cat 2016

 

ACTUACIÓ: 18 de desembre de 2016. Teatre de la Llotja

Sota el lema 'Allibera al mestre Pardo!' el Cor de l'Orfeó Lleidatà va sorpendre al públic lleidatà el desembre de 2016.

Amb el fil conductor del segrest del seu director, Pedro Pardo, el Cor de l'Orfeó Lleidatà va estrenar noves versions de nadales a la Llotja de Lleida, aconseguint per tercer any consecutiu omplir el teatre. Ja en són 4000 espectadors!

 

 

EL VELL MOZART

 

El vell Mozart_BN

 

ESTRENA: El 6 d'abril 2016 a l'Institut d'Estudis Ilerdencs

 

El muntatge 'El vell Mozart' del Cor de l'Orfeó Lleidatà  apropa al públic l'obra de Mozart a través d'una producció musical teatralitzada amb peces del compositor, com ara la Gran Missa en Do Menor, del Rèquiem o dels Nocturns.
El muntatge, escrit i dirigit per Pedro Pardo, és un monòleg coral en que el Cor de l'Orfeó la banda sonora d'un espectacle que capgira la vida del genial compositor, i on Jaume Jovells serà l'actor principal.

 

GIRA 2016

· Dimecres 6 d'abril, Institut d'Estudis Ilerdencs de Lleida

· Dissabte 9 d'abril, Albi

· Diumenge 17 d'abril, Artesa de Segre

· Dijous 28 d'abril, Portella

· Dissabte 24 de setembre, Teatre Municipal de l'Escorxador de Lleida

 

 

MOZART? SÍ, VULL!

MOZARTsvull.jpg

 

ESTRENA: 24 d'octubre de 2015 (Auditori Municipal Enric Granados de Lleida) i 25 d'octubre de 2015 (Teatre-Auditori de Sant Cugat)

Més informació

 

Muntatge basat en la Gran Missa en Do Menor de Wolfang Amadeus Mozart. Amb el Cor de l'Orfeó Lleidatà, l'Orquestra Simfònica de Sant Cugat i la direcció de Pedro Pardo.

 

 


-------------------------------------------------------------------------


CHRISTMAS.CAT

copy_of__DSC0225.JPG

ESTRENA: 23 de desembre de 2014 (Teatre de La Llotja de Lleida plena 3 setmanes abans de l'actuació)

Més informació

 

GIRA HIVERN 2015: Anglesola (11 de desembre), Sant Guim de Freixenet (13 de desembre), Alfarràs (19 de desembre), 2 funcions que omplen el Teatre de la Llotja de Lleida (20 de desembre) i la Portella (23 de desembre)

 

 

SINOPSI:

El Cor de l’Orfeó Lleidatà es reinventa constantment buscant nous formats per al cant coral i vol oferir un Nadal desenfadat, amb la força de mig centenar de veus. Sota la batuta del director Pedro Pardo, conegut per ser membre del jurat del concurs musical OH HAPPY DAY de TV3!


Afegim ritme, emoció, música i espectacle a l’alegria, la nostàlgia i les trobades familiars i d’amistats d’aquesta època. El repertori de nadales de tota la vida viatja a través dels ritmes més inesperats. Ens trobarem amb El noi de la mare, ensumarem el Fum, fum, fum o fugirem d’El dimoni escuat gràcies al jazz, el swing, el rock o el funky.


Cor de l’Orfeó Lleidatà amb l’acompanyament d’un trio instrumental format per Josep Maria López a la bateria, Sixto Cámara al baix elèctric i el propi Pedro Pardo al piano.

Direcció i arranjaments: Pedro PardoAmb la col·laboració de:

Plusfrescnou.jpg

La producció inclou un CD editat amb Música Global, una de les principals discogràfiques del moment, que és nominat als Premis Enderrock 2015.

 

-------------------------------------------------------------------------


EN CATALÀ, SI US PLAU

encatala.jpg

 

ESTRENA: 26 d'abril de 2014.

Més informació

 

GIRA FEBRER-ABRIL DE 2015:

Dissabte 21 de febrer: Benavent de Segrià (20 h, a la Sala Polivalent)

Diumenge 22 de febrer: Calldetenes (18 h, a l'Auditori)

Divendres 27 de febrer: Soses (21.30 h, a la Sala de ball 'La Unió')

Dissabte 28 de febrer: Fondarella (20 h, a la Sala d'actes)

Diumenge 1 de març: Vallfogona de Balaguer (12 h, a l'església)

Dijous 19 de març: Bell-lloc d'Urgell (21 h, a la Sala Cultural)

Dissabte 11 d'abril: Agramunt (22 h, al Casal Agramuntí)

Dijous 23 d'abril: la Portella (20.30 h, a la Sala de ball)

Dimarts 28 d'abril: Lleida (20.30 h, pati de l'IEI)

 

 

 

GIRA 2014:

Dissabte 20 de setembre: Les Borges Blanques (22h, al Pavelló de l’Oli)

Diumenge 21 de setembre: Torres de Segre (19h, al Pavelló Poliesportiu)

Diumenge 28 de setembre: La Pobla de Segur (18h, al Pavelló Poliesportiu)

Dissabte 4 d’octubre: Sort (18h, al Cinema-teatre Els Til·lers)

Diumenge 5 d’octubre: Aitona (19h, al Pavelló Poliesportiu)

 

 

SINOPSI:

Il·lusió col·lectiva i manifestacions multitudinàries. Han passat prop de quaranta anys i la democràcia no ha estat un garant de l'Estat plurinacional pel qual es va lluitar. Aquest paral·lelisme és el punt de partida de l'espectacle 'En català', que recupera l'esperit combatiu dels anys setanta per explicar la convulsa realitat que vivim.

Sobre l'escenari, un periodista escriurà les cròniques del moment històric irrepetible que es va viure des de la mort de Franco fins al retorn de Tarradellas de l'exili. De fons, música catalana. Música tradicional i himnes generacionals interpretats pel Cor de l'Orfeó Lleidatà.

Sens dubte, s'ha encetat un altre moment històric. Però com es va posar de manifest al Concert per la Llibertat del Camp Nou, la banda sonora de la Catalunya il·lusionada i combativa, és la mateixa.

 

 

-------------------------------------------------------------------------

 

Blanc

Blanccopia.jpg

 

Christmas & Swing

christmas.jpg

 

Negres espirituals

negresespiritualsweb.jpg

Més informació

 

Valsos amorosos

valsosweb.jpg

Més informació

 

Generacions

generacionsweb.jpg

Més informació

 

Mozart Requiem

requiemweb.jpg

Més informació

Accions del document

Informació relacionada

Segueix-nos a: Facebook YouTube Twitter
Orfeó Lleidatà C. Sant Martí, 60-62 25004 Lleida
T. 973 233 554 info@orfeolleidata.cat