Esteu aquí: Inici ca Notícies Carmina Burana al Teatre de La Llotja

Carmina Burana al Teatre de La Llotja

+ Carmina Burana al Teatre de La Llotja

Amb l'Orfeó i l'Orquestra Simfònica Julià Crabonell

El diumenge 25 de març l'Orfeó Lleidatà i l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell portaran al Teatre de La Llotja de Lleida la superproducció Carmina Burana de Carl Orff.

La popular cantata escènica Carmina Burana, que el músic alemany Carl Orff va compondre inspirant-se en els textos mediavals del mateix nom entre 1935 i 1937, aplegarà en un mateix escenari l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell i les veus de la Coral de Minyons, el Cor Jove i el Cor de l'Orfeó Lleidatà. En total uns 230 intèrprets en escena sota la direcció d'Alfons Reverté.

 

Una gran producció lleidatana per celebrar tres aniversaris

Un gran repte artístic liderat per la Diputació de Lleida, la Fundació Julià Carbonell i la Fundació Orfeó Lleidatà, en el marc de la cloenda dels actes del 75è aniversari de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, que servirà també per celebrar uns altres dos aniversaris: el 15è aniversari de l’Orquestra Julià Carbonell i el 60è aniversari de les Corals Infantils de l’Orfeó Lleidatà.

Carmina Burana és una obra del compositor alemany Carl Orff que s’ha convertit en una icona del repertori simfònic–coral. La composició del músic alemany combina de forma sorprenent els textos medievals amb música vocal i instrumental del segle XX, conformant una obra plena de ritme i energia.

La producció aplega en un mateix escenari 90 músics i 140 cantaires. A la cantata, a més dels cors (cor adult, cor jove i cor d’infants) hi intervenen solistes (soprano, contratenor i baríton) i hi destaca l’abundant i esplèndida percussió dins una nodrida orquestra simfònica.

Es presentarà una versió amb una posada en escena molt especial consistent en una explosió de vida i llum, que fan d’aquesta interpretació del Carmina Burana més que un concert, convertint-se en tot un espectacle.

 

Diumenge 25 de març de 2018, 19h, Teatre de la Llotja de Lleida

 

COMPRA LA TEVA ENTRADA AQUÍ


Fitxa artística

Coral Minyons de l’Orfeó Lleidatà

Pol Pastor, director

Cor Jove de l’Orfeó Lleidatà

Anna Borrego, directora

Cor de l’Orfeó Lleidatà

Pedro Pardo, director

Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida

Amb la participació de l’Acadèmia OJC-2018

Minerva Moliner, soprano

Jordi Domènech, contratenor

Lluís Sintes, baríton

Alfons Reverté, director

Accions del document
Segueix-nos a: Facebook YouTube Twitter
Orfeó Lleidatà C. Sant Martí, 60-62 25004 Lleida
T. 973 233 554 info@orfeolleidata.cat