Esteu aquí: Inici ca Notícies Com veu el món un artista amb discapacitat visual?

Com veu el món un artista amb discapacitat visual?

+ Com veu el món un artista amb discapacitat visual?

La innovació cultural més inclusiva al cicle Diàlegs

Com es pot mirar i sentir el món des d’una vessant artística sense veure-hi?

 

Comença el segon eix del Cicle Diàlegs ‘Cultura i innovació’ amb una exposició fotogràfica del 6 al 30 de novembre al vestíbul de l’Espai Orfeó. Com es pot mirar i sentir el món des d’una vessant artística gairebé sense veure-hi? Ho descobrirem gràcies a l’exposició ‘Cormos’s. Batecs de color’ de la fotògrafa Carme Ollé, nascuda a Barcelona . El seu treball ens mostra com amb la seva visió altament reduïda és capaç de capturar detalls, fites o racons que resulten sorprenents inclús pels que estan familiaritzats amb l’entorn. La mostra acull 14 fotografies on el protagonista és el color i el cromatisme de paisatges singulars de Veneçuela, Islàndia i Canàries on la petjada humana és imperceptible, i que aniran acompanyades cada una d’elles d’un element olfactiu. Carme Ollé, amb una llarga trajectòria artística, forma part del grup de trenta artistes que sota el topònim ‘Altres creadors’ van exposar col·lectivament les seves obres en les ‘Primeres Jornades sobre Expressió Artística y Discapacitat Visual Greu’, organitzades per la O.N.C.E, a Madrid l’any 2003.


L’experiència de viure un espectacle musical posant-se la pell d’una persona invident des del primer moment

 

Les activitats del segon eix del Cicle Diàlegs ‘Cultura i innovació’ s’acabaran el dimarts 14 de novembre amb l’estrena de la producció musical ‘Música amb els cinc sentits’ de la Coral Maristes amb el pianista invident Marc Sarrato, a les 19 h a l’Espai Orfeó. Una proposta inclusiva on a través d’un espectacle musical multi sensorial, l’espectador viurà unes experiències pròximes al món de les persones amb discapacitat visual greu. Tot un repte per als que realitzaran el concert, tant per la Coral Maristes que assumeix fer un concert a les fosques, com per al pianista Marc Sarrato, capaç de tocar el piano sense veure-hi amb tot el que això representa. També serà un repte i una experiència totalment diferent per al públic, que es posaran a la pell de les persones invidents sentint la realitat i la música amb la resta de sentits des del primer moment.

 

L’escriptor Màrius Serra a la taula debat ‘Cultura i innovació’ del Cicle Diàlegs

 

El segon eix del Cicle Diàlegs té un altre moment important en el debat sobre ‘Cultura i innovació’ el dimarts 7 de novembre a les 19h a l’Espai Orfeó. Hi participaran l’escriptor Màrius Serra, la directora de l’Àrea de Cultura Digital de l’ICEC Marisol López, i el director del Festival Esbaiola’t Enric Blasi. El debat serà moderat Margarida Troguet, gestora cultural.

 

Totes les activitats del Cicle Diàlegs són d’entrada lliure.


5è CICLE DIÀLEGS. NOUS REPTES PER LA CULTURA

El Cicle diàlegs és un espai de reflexió i debat al voltant del paper de la cultura des de les seves múltiples realitats, i per també sensibilitzar i generar propostes útils tant per al sector com per a la ciutadania en general.

 

En aquesta nova edició es centra la mirada en tres àmbits, l'obsolescència, la innovació i l'acció política, combinant les taules-debat amb documentals, teatre i exposicions temàtiques, per tal d'aportar una visió més rica i transversal.

 

DESCARREGA'T EL PROGRAMA DEL CICLE DIÀLEGS AQUÍ

 

Organitza: Fundació Orfeó Lleidatà, Òmnium Lleida-Ponent, CESC Centre d'estudis comarcals del Segrià, i Coordinadora d'ONGD i altres moviments solidaris de Lleida

 

Amb la col·laboració de: Consell Participatiu de l'Espai Orfeó, Prososphera, Coral Maristes, ONCE, Aula Municipal de Teatre, Cercle de Belles Arts

 

Amb el suport de: Ajuntament de Lleida, Diputació de Lleida, Institut d'Estudis Ilerdencs, Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya,Obra Social 'La Caixa', Plusfresc, Catalana Occident Assegurances
Accions del document
Segueix-nos a: Facebook YouTube Twitter
Orfeó Lleidatà C. Sant Martí, 60-62 25004 Lleida
T. 973 233 554 info@orfeolleidata.cat