Esteu aquí: Inici ca Notícies Comença el 6è Cicle Diàlegs

Comença el 6è Cicle Diàlegs

+ Comença el 6è Cicle Diàlegs

Infància, territori i feminitat

El Cicle Diàlegs, organitzat per la Fundació Orfeó Lleidatà, Òmnium-Lleida Ponent i Centre d’Estudis Comarcals del Segrià, és un espai de reflexió i debat al voltant del paper de la cultura des de les seves múltiples realitats.

 

En aquesta 6a edició, el Cicle aborda tres nous àmbits, la infància, el territori i la feminitat, i combina taules debat, teatre, concerts, exposicions temàtiques i documentals, per tal d’aportar una visió més rica i transvers

 

Cultura i infància

 

Obrim el cicle amb la inauguració de l’exposició ‘Titelles per la pau’ del Centre de Titelles de Lleida amb la idea d’afegir-nos a través de l’eix de la infància a la setmana que els infants commemoren el Dia Escolar de la No violència i la Pau (30 de gener) data de la mort de Mahatma Gandhi. L’exposició mostra els personatges d’una producció estrenada pel Centre de Titelles l’any 1996 ‘El flautista d’Hamelín’ que planteja la problemàtica de la intolerància, l’afany de poder o la guerra. La mostra es podrà veure fins el proper 18 de febrer al vestíbul de l’Espai Orfeó.

 

La primera sessió de debat del Cicle tindrà lloc dimarts, 30 de gener a les 19h, i comptarà amb Mercè Canela, escriptora i directora de la revista Cavall Fort, Xavier Romero, responsable de Coproduccions d’Animació de TV3 i ex-director del Club Super3, i Cristina Garcia, presidenta Associació de teatre per a tots els públics (TTP).

Moderarà la sessió Oriol Ferré, gerent del Centre de Titelles de Lleida i codirector de la Fira de Titelles de Lleida.

 

Clourà l’eix Cultura i infància, una proposta escènica que arriba de la mà de l’Associació Professional de Teatre per a Tots els Públics – TTP. ‘Properes estrenes, de Lleida al món!’ es un tast teatral de les estrenes de les companyies de teatre familiar de Lleida que es podrà veure el dimarts 6 de febrer a les 19 h a l’Espai Orfeó.

 

Cultura i territori

 

El segon dels eixos de reflexió i debat és Cultura i territori. Amb aquest eix es vol aprofundir en el coneixement que els habitants tenen de les iniciatives culturals del propi territori.

La taula debat tindrà lloc dimarts 20 de febrer, 19h i comptarà amb les ponències d’Artur Blasco, Acordionistes del Pirineu, Natàlia Lloreta, Festival Embarra't de Tàrrega, Josep Maria Falip, Canal Viu. La gestora cultura Marta Guiu serà la moderadora d’aquest debat.

 

Complementa el cicle l’exposició ‘Anem de festa’ que compta amb la col·laboració dels Serveis audiovisuals de l’IEI. Una mostra d’imatges de diverses manifestacions festives d’arreu del territori. Es podrà veure del 19 de febrer a l’11 de març.

 

I dins d’aquesta visió sobre el territori proposem un concert del duet lleidatà Lauzeta, compost per Joan Baró i Núria Garcia que ens portaran ‘Cançons d'arrel i d'arreu, del territori al món’. Tindrà lloc el 27 de febrer de 2018 a les 19h.

 

Cultura i feminitat

I el darrer eix del cicle, Cultura i Feminitat, vol reflexionar i debatre sobre el paper de la dona en el món cultural ja sigui com a protagonistes, creadores o bé espectadores.

La taula debat tindrà lloc dimarts  13 de març, 19 h i comptarà amb les ponents Mireia Boya, ambientòloga i política, Marta Nieto, programadora de la Mostra Internacional de Films de Dones, Àngels Santa, catedràtica de Filologia Francesca i Alba Cros, directora de cinema. Modera la sessió Antonieta Jarne, professora d’història contemporània.

 

Del 12 al 23 de març es podrà veure al vestíbul de l’Espai Orfeó una mostra expositiva dels treballs de l’artista i creativa en expressions gràfiques, Lily Brik.

I clourà aquest eix ‘Lletres en femení’ una activitat que combina la poesia i la projecció del documental  ‘I moltes altres dones’ (Espanya, 2007, 26'). Aquest narra la història de LaSal, el primer bar feminista de Barcelona, que va sorgir el 1976 com un espai on les dones es trobaven, reflexionaven i creaven, fent-se còmplices de la transformació que el món patia en aquell moment. Dimarts 20 de febrer 19h.

 

Un gran projecte en xarxa

 

Aquesta nova edició del cicle compta amb la col·laboració del Centre de Titelles de Lleida, Consell Participatiu de l’Espai Orfeó, Pack Màgic, el Serveis Audiovisuals de l’IEI, i Teatre per a Tots els Públics-TTP.

 

També compta amb el suport de l’Ajuntament de Lleida, Diputació de Lleida, Institut d'Estudis Ilerdencs, Generalitat de Catalunya-Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, Obra Social 'La Caixa', Plusfresc i Catalana Occident Assegurances.

 

DESCOBREIX TOTA LA PROGRAMACIÓ AQUÍ

Accions del document
Segueix-nos a: Facebook YouTube Twitter
Orfeó Lleidatà C. Sant Martí, 60-62 25004 Lleida
T. 973 233 554 info@orfeolleidata.cat