Esteu aquí: Inici ca Notícies Comunicat de l'Orfeó Lleidatà

Comunicat de l'Orfeó Lleidatà

+ Comunicat de l'Orfeó Lleidatà

Davant la Sentència del Procés

L’Orfeó Lleidatà s’adhereix al comunicat de la Federació Catalana d’Entitats Corals.

Coneguda la sentència condemnatòria dictada sobre els líders i activistes catalans, reclamem -ara més que mai -, el respecte dels drets fonamentals d’expressió, reunió, manifestació i participació política, alhora que ens posem al seu costat, al de les seves famílies, al de les nostres institucions i al de la societat catalana.

Davant d’aquesta situació injusta que encara allunya més la resolució de l’anomenat “conflicte català”, cal denunciar la judicialització dels temes polítics i fer palès que la sentència no només afecta a les persones que figuren a la sentència, sinó que ens afecta a tots i totes al posar-se en qüestió els drets socials i democràtics, la llibertat d’expressió i de manifestació, drets pels quals el nostre país ha lluitat durant molts anys. Ja l’any 2017 l’estat espanyol va ser el lloc del món on més s’havien vulnerat els drets i llibertats dels músics i artistes. També molts altres àmbits de la nostra societat s’estan veient afectats per les modificacions del codi penal i la llei mordassa.

No podem permetre que la injustícia s’imposi i demanem un diàleg constructiu per arribar a consensos de país i acords que permetin una solució viable i la llibertat de les persones empresonades que no van fer cap acció violenta per assolir uns objectius polítics legítims i democràtics. La resposta de la ciutadania ha de ser conjunta, massiva i, com sempre, pacífica.

A nosaltres ens correspon alçar la veu cantant.

Accions del document
Segueix-nos a: Facebook YouTube Twitter
Orfeó Lleidatà C. Sant Martí, 60-62 25004 Lleida
T. 973 233 554 info@orfeolleidata.cat