Esteu aquí: Inici ca Notícies Cultura i memòria

Cultura i memòria

+ Cultura i memòria

Nou eix del Cicle Diàlegs

Aquesta setmana iniciem el tercer eix del Cicle Diàlegs, que inclou quatre activitats. La primera és el debat que tindrà lloc dimecres 15 de març a les 19h a l'Espai Orfeó, sota el títol de Cultura i memòria es reflexionarà a l'entorn dels vasos comunicants entre els dos conceptes i tot el que abarquen. Hi participaran l'escriptor i periodista Francesc Canosa, la periodista Anna Sàez, i Joan Ramón González, president d'Amics de la Seu Vella. Moderarà la taula rodona, Xus Llavero, presidenta del Centre d'Estudis Comarcals del Segrià.

Continuarem el Cicle Diàlegs amb dues activitats paral·leles més, d'una banda, l'inauguració de l'exposició 'VISCA LA LLIBERTAT, Homenatge a Lluís Companys', que es podrà veure al vestíbul de l'Espai Orfeó. En aquesta ocasió recordarem la figura del president Lluís Companys amb 6 litografies de l'artista d'Alcoi, Antonio Miró.

La projecció del documental 'EL RETRATISTA', de Sergi Bernal i Alberto Bougleux, també serà el mateix dimecres 22, a les 19h a l'Espai Orfeó. La presentació anirà a càrrec de Pep Cruanyes, coordinador de la Comissió per la Dignitat. Aquest documental és un repte col·lectiu en memòria de les víctimes de la repressió franquista.

Per finalitzar el Cicle Diàlegs d'una excel·lent forma podrem gaudir de l'espectacle 'ROIG. Homenatge a Montserrat Roig'. Amb l'actriu i directora de teatre Mònica Luccheti, la cantant Llúcia Vives, i el músic i compositor Carles Beltran.

Enguany es commemora el 25è aniversari de la mort de Montserrat Roig, escriptora i periodista catalana, feminista i d'esquerres.

ROIG, és un homenatge especial, on a més de fer divulgació de l'obra de l'autora, també hi trobarem records, olors, colors i emocions de la vida de Montserrat Roig i el seu entorn més estimat.

 

Més informació:

DEBAT CULTURA I MEMÒRIA AQUÍ

EXPOSICIÓ 'VISCA LA LLIBERTAT. Homenatge a Lluís Companys' AQUÍ

DOCUMENTAL 'EL RETRATISTA' AQUÍ

ROIG. Homenatge a Montserrat Roig. AQUÍ

Accions del document
Segueix-nos a: Facebook YouTube Twitter
Orfeó Lleidatà C. Sant Martí, 60-62 25004 Lleida
T. 973 233 554 info@orfeolleidata.cat