Esteu aquí: Inici ca Notícies El projecte sociocultural al Centre Històric

El projecte sociocultural al Centre Històric

+ El projecte sociocultural al Centre Històric

Més activitats i participants en nous tallers!

La Fundació Orfeó Lleidatà ha donat un nou impuls al projecte socio-cultural al Centre històric, gràcies a la incorporació de quatre entitats ubicades al barri com són Coral Shalom, Escola de música del Sícoris Club, Cercle de Belles Arts i Arts de Ponent, un fet que demostra el compromís de les entitats en la revitalització del Centre històric, tot posant en valor els usos de la cultura com a eina d’integració i de cohesió social.

Gràcies a la suma de les cinc entitats, es duplica el nombre d’activitats (de 3 a 7) i de participants (de 50 a 120) amb nous tallers de cant coral, percussió, i també d’arts plàstiques (gravat i caricatures), que es desenvoluparan fins el mes de juny.

Aquestes activitats es sumen a les que es venen desenvolupant des del mes d’octubre a la seu de l’Orfeó Lleidatà i en altres espais del barri, que han permés la creació de corals i grups de batucada adreçats a infants, joves i adults, i també a persones en risc d’exclusió.

Les activitats es desenvoluparan fins al juny de 2017, tot i que la intenció és donar-hi continuïtat per tal de consolidar una oferta estable d’activitats culturals inclusives adreçades a persones i col·lectius vulnerables.

El projecte es realitza gràcies al suport de l’Obra Social “la Caixa”, i hi col·labora l’Ajuntament de Lleida, l’Escola Pràctiques, l’Escola Cervantes, l’Associació Prosec, l’Alberg Municipal, la Ciberaula Centre Històric, la Fundació Jericó, la Fundació Arrels Sant Ignasi i l’Associació Agrupa’t

 

NOVES ACTIVITATS INCLUSIVES DE BARRI I CIUTAT

Més activitats de cant coral i percussió en dos centres educatius, Escola Cervantes i Pràctiques I

L’Escola Pràctiques I s’incorpora al projecte acollint una activitat de percussió adreçada a alumnes de 3r de primària que realitza l’Escola Sícoris Club.

A l’Escola Cervantes, l’activitat de cant coral adreçada a nens d’entre 8 i 10 anys que realitza l’Orfeó Lleidatà, se n’ha afegit una altra amb la col·laboració de la Coral Shalom, adreçada a nens de de 6 a 8 anys.

Les dos escoles són centres d'atenció educativa preferent pel fet de tenir alumnat amb dificultats en un entorn desafavorit econòmicament i socialment.

 

Noves activitats d’arts plàstiques per a joves del barri amb el Cercle de Belles Arts i Arts de Ponent

Durant el mes de març es realitzarà un Taller de gravat a càrrec del Cercle de Belles Arts, que impartirà l’artista Divina Drudis en quatre sessions (8-15-22-29 de març).

D’altra banda, també es realitzarà un Taller de caricatures a càrrec d’Arts de Ponent amb l’artista Rafa Borlänsa (10-17-24-31 de març)

 

Cant Coral amb persones residents al Centre Històric

La Fundació Orfeó Lleidatà ha treballat conjuntament amb l’associació PROSEC-Promotora Social, entitat social dedicada a les persones i famílies en situació vulnerable del barri, per crear una coral d’adults del Centre Històric durant aquest any 2016 i que es va estrenar al juny amb un concert a l’Espai Orfeó. Aquest setembre s’ha reprès la iniciativa i el projecte de la Coral d’adults del barri es consolida amb una vintena de persones que setmanalment assisteixen a les classes de cant coral a la seu de l’Orfeó Lleidatà sota el mestratge d’Anna Gascón.

 

Batucada amb persones en risc d’exclusió

Després de la bona experiència del grup de batucada creat amb persones vinculades amb l’Alberg Municipal, la Fundació Orfeó Lleidatà impulsa nous tallers de batucada aquest nou curs. Hi participen una vintena de persones usuàries dels serveis que presta l’Alberg Municipal i el Centre de dia de la Fundació Arrels amb l’objectiu de poder participar en diferents actes festius del Centre Històric. Recentment la batucada va participar en la rua de Carnestoltes del Centre Històric al capdavant de la comitiva.

 

Culminació dels tallers en diferents mostres, concerts i festes del barri

Al llarg d’aquesta primavera tindran lloc les diferents mostres de les activitats desenvolupades als tallers. D’una banda hi haurà concerts a l’Espai Orfeó de les diferents corals, hi participaran les dues Corals de l’Escola Cervantes, i la Coral d’adults del Centre Històric. La batucada d’adults del Centre Històric participarà a la Batalla de les flors de les Festa Major de maig. El taller de percussió de l’Escola Pràctiques I també realitzarà la seva mostra a l’Espai Orfeó. El resultat sortint dels tallers de caricatures i de gravat es mostrarà a través de dues exposicions que s’instal·laran al vestíbul de l’Espai Orfeó.

 

Programa d’activitats dins el projecte sociocultural de la Fundació Orfeó Lleidatà al centre històric:

Taller de gravat joves                      (Prosec-Cercle de Belles Arts)

Taller de caricatures joves              (Prosec-Arts de Ponent)

Taller de percussió infants              (Escola Pràctiques I-Escola de música Sícoris)

Taller de batucada joves i adults   (Orfeó Lleidatà-Ajuntament-Prosec)

Taller de cant coral infants 1          (Escola Cervantes-Orfeó Lleidatà)

Taller de cant coral infants 2          (Escola Cervantes-Coral Shalom)

Taller de cant coral adults              (Orfeó Lleidatà-Prosec)

Accions del document
Segueix-nos a: Facebook YouTube Twitter
Orfeó Lleidatà C. Sant Martí, 60-62 25004 Lleida
T. 973 233 554 info@orfeolleidata.cat