Esteu aquí: Inici ca Notícies EnJazz, jam sessions a espais singulars i amb accent social

EnJazz, jam sessions a espais singulars i amb accent social

+ EnJazz, jam sessions a espais singulars i amb accent social

Sant Joan de Déu Terres de Lleida, el Bisbat de Lleida, l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova, la Fundació Esclerosi Múltiple i Plusfresc hi col·laboren.

Un dels trets que defineixen l’Orfeó Lleidatà des del seus inicis, és la seva voluntat d’apropar la música i la cultura a tothom, amb una especial atenció vers els sectors de la població més vulnerables o en risc d’exclusió que tenen especials dificultats per poder participar en la vida cultural.

L’Orfeó està desenvolupant des de fa gairebé 20 anys l’’Enllaç’, una línia de projectes que tenen la música com a eina d’inclusió com a eix conductor, i és en aquest context que neix el cicle ‘EnJazz’.

Amb l’’EnJazz’, el cicle de Jazz de l’Espai Orfeó suma nous espais, amb l’objectiu d’apropar la música i la cultura a nous públics, i compta amb la col·laboració d’entitats amb les quals l’Orfeó està desenvolupant diferents activitats socials que tenen la música com a eix conductor, com Sant Joan de Déu Terres de Lleida, l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova i la Fundació Esclerosi Múltiple. S’incorpora a la iniciativa Plusfresc, empresa que destaca per la seva  responsabilitat social, i que dóna suport a diferents programes de l’entitat.

Les jam sessions de l’EnJazz’ s’obriran amb el trio de jazz de l’Orfeó format per Pedro Sastre (guitarra), Jordi Rexach (contrabaix) i Genís Bagés (bateria), i participaran com a músics convidats agrupacions dels projectes socials de l’Orfeó, així com estudiants de l’Escola de Jazz i Música Moderna de l’Orfeó.

Aquest divendres 13 de desembre a les 11h tindrà lloc la primera sessió al Paranimf de l’Acadèmia Mariana del Bisbat de Lleida, i a les 13h es traslladarà a la Sala Sunka de Plusfresc (Lleida).

El divendres 20 de desembre clourà el cicle, amb dues jam sessions. La primera es podrà gaudir a l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, a les 10.30h, i la segona a la Fundació Esclerosi Múltiple, situada al Cap Onze de Desembre (Lleida), a les 12.30 h.

L’Orfeó Lleidatà consolida la seva aposta pel Jazz

La vinculació de l’Orfeó amb el jazz ve de lluny. Ja l’any 1967, l’Orfeó Lleidatà va participar al II Festival de Jazz de Barcelona, amb el seu repertori de negres espirituals, que va donar a conèixer arreu de l’estat.

Actualment, l’aposta té una doble vessant. La formativa, amb l’Escola Jove de Jazz i Música Moderna, projecte vinculat amb un centre de prestigi com el Taller de Músics de Barcelona. I la divulgativa, a través del cicle de jazz de l’Espai Orfeó, amb jam sessions i concerts, que ara amb l’’EnJazz’ s’obre a nous públics i espais, amb un marcat accent social.

Suport i col·laboradors

El cicle ‘EnJazz’ és possible gràcies al suport de l’Ajuntament de Lleida, la Diputació de Lleida, l’Institut d’Estudis Ilerdencs, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Obra Social la Caixa, Supsa Supermercats Pujol – Plusfresc, Grup Catalana Occident i Sistemas Digitales Ricoh.

Accions del document
Segueix-nos a: Facebook YouTube Twitter
Orfeó Lleidatà C. Sant Martí, 60-62 25004 Lleida
T. 973 233 554 info@orfeolleidata.cat