Esteu aquí: Inici ca Notícies Exposició en homenatge a Lluís Virgili i Farrà

Exposició en homenatge a Lluís Virgili i Farrà

+ Exposició en homenatge a Lluís Virgili i Farrà

Lluís Virgili. Canta i estima
  • Lluís Virgili. Canta i estima és el nom de l’exposició que es pot veure del 28 de febrer i fins el 12 d’abril al vestíbul de l’Orfeó Lleidatà.

  • L’exposició forma part dels actes d’homenatge que la Fundació Orfeó Lleidatà organitza i dedica a la figura de qui va ser el seu director durant 4 dècades.

  • L’acte d’inauguració va comptar amb l’actuació conjunta de la mezzosoprano lleidatana, Marta Infante, i del director del Cor de l’Orfeó, Pedro Pardo.

  • Els concerts del Rèquiem de Mozart al Teatre de La Llotja i al Teatre Ateneu de Tàrrega, van cloure els actes d’homenatge que van començar el juny de 2018.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

 

Lluís Virgili i Farrà, qui va ser alma mater i director de l’Orfeó Lleidatà del 1953 al 1991, ens va deixar el 28 de desembre de 2017, a l’edat de 92 anys. La Fundació Orfeó Lleidatà ha volgut honrar la seva memòria organitzant un seguit d’actes d’homenatge.

Els actes es van iniciar el juny de 2018 amb un concert que el Cor de l’Orfeó Lleidatà va dedicar a qui va ser el seu director durant 4 dècades. Des d’aleshores, la Fundació Orfeó Lleidatà ha vingut preparant una exposició que mostra la trajectòria vital de Lluís Virgili i un gran concert simfònic coral, el Rèquiem de Mozart,

que clouen els actes d’homenatge aquest cap de setmana al Teatre de La Llotja i al Teatre Ateneu de Tàrrega.

 

Una exposició que mostra la dimensió global de la figura de Lluís Virgili i Farrà

La Fundació Orfeó Lleidatà ha inaugurat una exposició que il·lustra la trajectòria de Lluís Virgili i Farrà com a director de l’Orfeó Lleidatà i dinamitzador del món coral de les terres de Lleida. La mostra fa un repàs a l’entorn de la figura del mestre Virgili des d’una vessant tant biogràfica com històrica. Es complementa amb un seguit d’objectes personals del pedagog, que van des de fotografies, manuscrits, discos, cartes, entre altres, que reflecteixen la seva personalitat i recorregut vital. Gran part d’aquests objectes personals han estat cedits per la família del Lluís Virgili. Gràcies a la seva imprescindible col·laboració, ha estat possible que la mostra pugui copsar la dimensió global de la personalitat de la figura mestre.

La comissària de l’exposició, Maite Torà i Solsona, qui va ser presidenta de l’Orfeó Lleidatà, ha estat al capdavant de l’organització i treballs de coordinació de la mostra, que ha comptat amb el suport dels SSTT del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya,  de l’IEI, i de la Diputació de Lleida.

L’acte d’inauguració, que ha tingut lloc avui dijous 28 de febrer a l’Espai Orfeó, ha comptat amb l’actuació conjunta de la mezzosoprano lleidatana, Marta Infante, i del director del Cor de l’Orfeó, Pedro Pardo.

Marta Infante, que actualment està al capdavant de l’aula de cant de l’Orfeó Lleidatà, es va formar musicalment a l’Orfeó des de ben petita i també va cantar sota la direcció de Lluís Virgili.

L’exposició es podrà veure al vestíbul de l’Orfeó Lleidatà del 28 de febrer al 12 d’abril.

El gran concert simfònic coral del Rèquiem de Mozart clouen els actes d’homenatge al Teatre de La Llotja de Lleida i al Teatre Ateneu de Tàrrega (2 i 3 març)

El Rèquiem de Mozart, el gran concert d'homenatge a Lluís Virgili, culmina els actes d’homenatge impulsats per la Fundació Orfeó Lleidatà. La producció ha comptat amb el suport la Fundació Julià Carbonell i de l’Institut d’Estudis Ilerdencs.

El Rèquiem de Mozart, amb 35 músics de l’Orquestra Julià Carbonell i 60 cantaires de l’Orfeó Lleidatà, sota la direcció de Pedro Pardo, tenen lloc el dissabte 2 de març a les 20.30 hores al Teatre de la Llotja de Lleida i el diumenge 3 de març al Teatre Ateneu de Tàrrega.

El repartiment el completaran Marta Garcia Cadena (soprano), Marta Infante (mezzosoprano), Eduard Mas (tenor) i Néstor Pindado (baríton).

Accions del document
Segueix-nos a: Facebook YouTube Twitter
Orfeó Lleidatà C. Sant Martí, 60-62 25004 Lleida
T. 973 233 554 info@orfeolleidata.cat