Esteu aquí: Inici ca Notícies Interfado. I Festival de Fado de Catalunya

Interfado. I Festival de Fado de Catalunya

+ Interfado. I Festival de Fado de Catalunya

19 i 20 d'octubre / Teatre de l'Escorxador

Lleida acull el primer Festival Internacional de Fado de Catalunya, organitzat per l’Orfeó Lleidatà i la Paeria, que tindrà lloc els propers dies 19 i 20 d’octubre al Cafè del Teatre de l’Escorxador.

Interfado és el primer festival de fado de Catalunya que neix a Lleida, a iniciativa de l’Orfeó Lleidatà i la Paeria amb l’objectiu de convertir la nostra ciutat per uns dies en el punt de trobada de la cultura fadista d’arreu del país. El festival s’inclou en els actes de la X Mostra de Cultura Portuguesa que organitza l’Institut Camoes, que dóna suport al festival.

Interfado pretén convertir Lleida en la capital del fado, que el 2011 fou anomenat patrimoni immaterial de la humanitat amb la voluntat de teixir un pont Catalunya-Portugal.

Interfado vol aportar una visió fresca i renovada del fado. La concepció de “festival” es basa en què no és només música el que volem mostrar sinó tota una cultura que parteix de la música i la suma a d'altres arts i recrea el sentiment més purament fadista tant a través dels nous artistes emergents del món del fado a Portugal com a través de noves maneres de “fer” i “sentir” de la mà de fadistes no portuguesos.

UNA CONCEPCIÓ INTERDISCIPLINÀRIA DEL FADO

El Festival, que compta amb la direcció artística de la fadista lleidatana Carolina Blàvia, s’anomena “Interfado” en referència al moviment interdisciplinari i internacional amb el mateix nom, que es vertebra al voltant del fado i les seves diferents arts i comunitats d’expressió. També perquè és un pont entre Catalunya i Portugal i perquè posa en relació diverses expressions culturals: gastronomia, art, música, entre altres.

 

PROGRAMACIÓ MUSICAL:

En el festival podrem gaudir dels següents concerts:

 

Divendres 19 d’octubre:

Presentació i actuació del grup portuguès: Mar e Fados

Veu / Piano - Adelaida Sofia (Portugal)

Guitarra Portuguesa - Alfredo Paredes

Guitarra clàssica - Zé Pedro

 

Dissabte 20 d’octubre:

Nit de Fados amb concert doble:

 

Veu: Rosario Solano (Sevilla)

Guitarra Portuguesa - Alfredo Paredes

Guitarra clàssica - Zé Pedro

 

Veu: Carolina Blàvia (Lleida)

Guitarra clàssica: Miquel Hortigüela.

Piano: Pancho Marrodán.

 

ACTIVITATS PARAL·LELES:

Divendres, 19 d’octubre

Presentació del Festival a càrrec de l'escriptor lleidatà Vidal Vidal.

Ens acompanyarà el Consol de Portugal a Barcelona: João Ribeiro de Almeida.

Una hora abans i durant el concert hi haurà la possibilitat de provar i comprar productes gastronòmics portuguesos i gaudir d’un tast de vi d'Oporto de la mà de "O Lusitano".

 

Dissabte, 20 d’octubre

Igualment comptarem amb els productes de l'empresa "O Lusitano" que ens acompanyaran els dos dies i a més, per aquells interessats en arts plàstiques i disseny, presentem el vídeo documental titulat: Fadografia. És una mostra del treball inter-modal (integració de diverses arts) que realitzen diversos autors d'arreu del món i que es basa amb el tractament del fado des de la perspectiva de la música visual.

 

PROGRAMACIÓ I RESERVA D'ENTRADES

Accions del document
Segueix-nos a: Facebook YouTube Twitter
Orfeó Lleidatà C. Sant Martí, 60-62 25004 Lleida
T. 973 233 554 info@orfeolleidata.cat