Esteu aquí: Inici ca Notícies La Fundació Orfeó Lleidatà compromesa amb el Centre Històric

La Fundació Orfeó Lleidatà compromesa amb el Centre Històric

+ La Fundació Orfeó Lleidatà compromesa amb el Centre Històric

La música com a vehicle d'inclusió

El dilluns 21 de novembre s'ha presentat en roda de premsa, a la seu de la Fundació Orfeó Lleidatà, el nou projecte socio-cultural de la Fundació Orfeó Lleidatà que consisteix en la creació de corals i grups de batucada dins del barri del Centre Històric adreçats a infants, joves i adults, i també a persones en risc d’exclusió.

Les activitats es desenvoluparan fins al juny de 2017, tot i que la intenció és donar-hi continuïtat per tal de consolidar una oferta estable d’activitats musicals inclusives adreçades a persones i col·lectius vulnerables.

 

Aquesta iniciativa neix gràcies a la implicació de diferents agents del barri del l'àmbit social, educatiu i cultural, com és el cas de l'associació PROSEC, l'Alberg Municipal, l'Escola Cervantes, la Ciberaula Centre Històric, la Fundació Jericó, la Fundació Arrels Sant Igansi i l'associació Agrupa't.

 

Aquest nou projecte es realitza amb la col·laboració de l'Ajuntament de Lleida, i gràcies al suport de l'Obra Social "La Caixa".

ACTIVITATS INCLUSIVES DE BARRI I CIUTAT

 

Cant Coral a l’Escola Cervantes
L’Escola Cervantes és un centre d'atenció educativa preferent classificat com de màxima complexitat pel fet de tenir alumnat amb dificultats en un entorn desafavorit econòmicament i socialment. La coral formada per nens d’entre 8 i 10 anys s’ha creat a través dels tallers de cant coral impartits durant aquest 2016. Al maig, el grup vocal va debutar a l’Espai Orfeó on també van actuar de la Coral de Vailets i la coral de Xiquets de l’Orfeó Lleidatà en un concert que va permetre la convivència entre els nens i nenes.
Aquest nou curs 2016-2017 el projecte es consolida a través dels tallers de cant coral impartits per la professora Anna Gascón.

 

Cant Coral amb persones residents al Centre Històric
La Fundació Orfeó Lleidatà ha treballat conjuntament amb l’associació PROSEC-Promotora Social, entitat social dedicada a les persones i famílies en situació vulnerable del barri, per crear una coral d’adults del Centre Històric durant aquest any 2016 i que es va estrenar al juny amb un concert a l’Espai Orfeó. Aquest setembre s’ha reprès la iniciativa i el projecte de la Coral d’adults del barri es consolida amb una vintena de persones que setmanalment assisteixen a les classes de cant coral a la seu de l’Orfeó Lleidatà sota el mestratge d’Anna Gascón.

 

Batucada amb persones en risc d’exclusió
Després de la bona experiència del grup de batucada creat amb persones vinculades amb l’Alberg Municipal, la Fundació Orfeó Lleidatà impulsa nous tallers de batucada aquest nou curs. Hi participen una vintena de persones usuàries dels serveis que presta l’Alberg Municipal i el Centre de dia de la Fundació Arrels amb l’objectiu de poder participar en diferents actes festius del Centre Històric.

 

Batucada amb joves dels barris
Durant el mes de juliol també es va dur a terme un taller de batucada amb joves en situació de risc d’exclusió social d’altres barris de la ciutat. Aquest projecte també es realitza a la seu de la Fundació Orfeó Lleidatà i està previst que tingui continuïtat aquest 2017.

 

Obra Social La Caixa

 

Logo Paeria

 

Accions del document
Segueix-nos a: Facebook YouTube Twitter
Orfeó Lleidatà C. Sant Martí, 60-62 25004 Lleida
T. 973 233 554 info@orfeolleidata.cat