Esteu aquí: Inici ca Notícies Les altres cares del Centre Històric

Les altres cares del Centre Històric

+ Les altres cares del Centre Històric

Inauguració exposició + Taller participatiu

'Les altres cares del Centre Històric’, és una iniciativa impulsada des del Pla de Desenvolupament Comunitari (PDC) del Centre històric que neix amb la intencionalitat de donar a conèixer a persones del barri o vinculades a aquest. Amb el seu testimoni trenquen aquells prejudicis i estereotips latents entre les converses, opinions i pensaments de la comunitat enfront al barri  i les persones que hi viuen.

A partir de la unió del teixit social i cultural on la fotografia posa la imatge i les paraules la veu, neix una exposició que reflecteix la realitat menys coneguda del Centre Històric, gràcies a la col·laboració de l’EAM Leandre Cristòfol, el Centre d’Art La Panera i la Fundació Orfeó Lleidatà, juntament amb altres agents del barri com el Centre de Recursos La Palma, la Ciberaula Municipal Gairoles, Càritas Diocesana Lleida, Salesians Sant Jordi, Mossos d’Esquadra, Guàrdia Urbana i Educadora d’Entorn del Centre Històric.

 

Inauguració de l’exposició i Taller participatiu amb Carles Alsinet i Jaume Belló

El proper 29 de novembre a les 19.00h a l’Espai Orfeó, es durà a terme l’acte inaugural de l’exposició amb la presència de  Carlos Enjuanes (Coordinador General de l’Associació Prosec),  Xavier Quinquillà (Director general de la Fundació Orfeó Lleidatà), Joan Santacana (Director SS.TT. d’Afers Socials, Treball i Famílies de la Generalitat de Catalunya) i Félix Larrosa (Regidor del barri del Centre històric).

 

La part central de l’acte serà un Taller Participatiu obert a tot el públic, a càrrec de Carles Alsinet (Doctor en Psicologia i Degà de la Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social de la UDL) i Jaume Belló (professor de l’Aula Municipal de Teatre i artista multidisciplinar).

 

Aquesta exposició amb caràcter itinerant, es podrà visitar a la Fundació Orfeó Lleidatà fins el 23 de desembre de dilluns a divendres de 9 a 21h. L’exposició serà l’element clau per recollir, mitjançant un llibre, propostes, suggeriments i opinions que propiciïn l’endegament d’altres accions de caire comunitari que donin continuïtat al projecte.

Activitats paral·leles: visita guiada i tallers socioeducatius

Posteriorment, es desenvoluparan un seguit de tallers socioeducatius que afavoriran la reflexió personal i social sobre les causes i conseqüències dels prejudicis i, per altra banda, el proper 12 de desembre a les 19.30h és durà a terme una visita guiada a l’exposició, la qual serà un punt d’unió dels testimonis, dels alumnes de CFGS de fotografia de l’Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol  i de la tècnica del PDC, afavorint sinergies entre el públic i els protagonistes del projecte.

 

Pla de Desenvolupament Comunitari (PDC) del Centre Històric

 

El Pla de Desenvolupament Comunitari (PDC) del Centre Històric és una iniciativa de l’Ajuntament de Lleida, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat i l’Associació Prosec per generar processos participatius impulsant projectes entre la comunitat i el teixit associatiu amb la finalitat de millorar la convivència i la cohesió social dels veïns i veïnes del barri.

 

 

Accions del document
Segueix-nos a: Facebook YouTube Twitter
Orfeó Lleidatà C. Sant Martí, 60-62 25004 Lleida
T. 973 233 554 info@orfeolleidata.cat