Esteu aquí: Inici ca Notícies L'exposició 50 anys de Cantarelles al Pallars Sobirà

L'exposició 50 anys de Cantarelles al Pallars Sobirà

+ L'exposició 50 anys de Cantarelles al Pallars Sobirà

Es podrà veure a Sort i a Tírvia

L'exposició 50 anys de Cantarelles viatja al Pallars Sobirà

L’exposició ‘Cantarelles d’Estiu 50 anys (1968-2018)’ es podrà veure aquest més de juliol a l'Oficina de Turime del Pallars Sobirà a Sort i el mes d'agost s'instal·larà a Tírvia i es podrà veure al Xalet El Racó.

Aquest es una mostra didàctica de l’esperit de les primeres colònies musicals dels Països Catalans i de la seva trajectòria històrica.

Des dels seus inicis, la missió de les Cantarelles d’Estiu era oferir als infants i joves, a més de música i cant coral, una formació en llengua i cultura catalanes enmig del context històric de la repressió franquista.

Durant aquestes cinc dècades són nombrosos els nens i joves que han participat de les Cantarelles d’Estiu, i entre ells destaquen personatges reconeguts com la mezzosoprano lleidatana Marta Infante, la periodista Mònica Terribas o el polític Joan Herrera.

 

Comencen les colònies Cantarelles d’Estiu de l’Orfeó Lleidatà en el seu 50è aniversari

Comença la cinquantena edició de les colònies Cantarelles d’Estiu amb 63 nens i joves inscrits d’entre 7 i 17 anys, que juntament amb 12 monitors passaran 12 dies  a l’Alberg Can Ribals a Lles de Cerdanya.

 

Les primeres colònies musicals dels Països Catalans fan 50 anys

L’any 1968, l’Orfeó Lleidatà  va fundar les colònies les primeres colònies musicals que es van posar en marxa als Països Catalans. Ben aviat les Cantarelles d’Estiu es van convertir en un referent de llibertat, cultura i catalanisme per a pares i mares de tot Catalunya, les Balears i el País Valencià, que no van dubtar a portar els seus fills i filles a Tírvia, al Pallars Sobirà, per viure una experiència que els permetia gaudir de la natura, conèixer el país, conviure i estimar la música.

 

Activitats i lleure en plena natura

Cinc dècades després el projecte continua amb un equip de monitors encarregat de dinamitzar les colònies ha preparat tot tipus d’activitats, entre les quals destaquen, les excursions, els tallers i manualitats, els jocs, les sortides, activitats musicals, animació, travesses, bivac, rutes de nit, acampada, vetllades i descoberta de l’entorn.

 

Concert de cloenda

Les colònies cantarelles tenen com a eix el cant coral i la música, per aquest motiu cada dia de les estades els nens i joves assagen el repertori que es presentarà al concert de cloenda.  El concert tindrà lloc el dissabte 21 de juliol a les 10 de la nit a la Sala de l’Ajuntament de Martinet.

Accions del document
Segueix-nos a: Facebook YouTube Twitter
Orfeó Lleidatà C. Sant Martí, 60-62 25004 Lleida
T. 973 233 554 info@orfeolleidata.cat