Esteu aquí: Inici ca Notícies Lleida torna a ser capital del ‘fado’ a Catalunya

Lleida torna a ser capital del ‘fado’ a Catalunya

+ Lleida torna a ser capital del ‘fado’ a Catalunya

Noves propostes musicals de Brasil, Madeira i París

La 7a edició del Festival Internacional de Fado de Lleida que organitza la Fundació Orfeó Lleidatà i l’Ajuntament de Lleida, sota la direcció artística de la cantant lleidatana Carolina Blàvia, tindrà lloc per setè any consecutiu a Lleida, i per primera vegada també a Barcelona, del 15 al 26 d’octubre amb tres concerts al Cafè del Teatre, un concert al Harlem Jazz Club de Barcelona, i activitats culturals paral·leles que tindran lloc al cinema Screenbox Funatic i a la cuina del Supermercat Sunka.

 

Enguany l’Interfado, comptarà amb les actuacions de cantants femenines i formacions musicals amb una consolidada trajectòria musical dins del fado, vingudes des de Madeira, Brasil i França.

 

L’esdeveniment tindrà lloc del 15 al 26 d’octubre.

 

Cartell Interfado 2018

 

Concerts al Cafè del Teatre

L’eix central seran els concerts al Cafè del Teatre, que es realitzaran el divendres 19 d’octubre amb la formació de Madeira Fado Funcho, liderada per Rosa Madeira, i que serà l’encarregada d’obrir el festival.

El dissabte 20, la cantant Jussara Silveira, vinguda expressament des de Brasil i acompanyada del pianista Itamar Assiere, ens oferiran un ‘fado singular’ amb influències de ritmes brasilers.

L’últim concert al Cafè del Teatre tindrà lloc el divendres 26, amb el trio vingut des de París, Fado Clandestino, que ens oferiran una innovadora interpretació del ‘fado’ a la parisenca. Tots els concerts començaran a les 22.30 h.

 

Concert a Barcelona

Com a novetat enguany el Festival aterra per primera vegada a Barcelona amb un concert al Harlem Jazz Club el diumenge 21 d’octubre, amb Jussara Silveira i Itamar Assiere.

 

Activitats culturals paral·leles

El Festival Internacional de Fado 2018 comptarà amb més concerts que mai, un total de 4, i completarà la seva programació amb activitats culturals paral·leles de dansa, gastronomia, cinema i art.

 

Així, el Cafè del Teatre acollirà l’exposició ‘Antonio Mestre. Tocando Historias’ sobre el reconegut músic i compositor portuguès. Aquesta mostra moments importants a escala social i cultural, tant a Portugal com a Brasil, de les vivències recollides en el llibre que el propi Antonio Mestre va escriure en els últims anys de la seva vida.

 

Paula Aguas, ballarina professional i filla Antonio Mestre, ens regala el seu art en una activitat prèvia al concert de Jussara Silveira i Itamar Assiere el dissabte 20 al Cafè del Teatre.

 

El dimecres 24 d’octubre tindrà lloc el Curs de cuina portuguesa amb el xef Antoni Rubies de l’Arrosseria Antoni Rubies, a les 19h a la cuina del Supermercat Sunka.

 

El cinema ScreenBox Funatic projectarà el film portuguès de La fábrica de nada (2017) el 22 i el 25 d’octubre.

Un any més comptarem amb la mostra gastronòmica abans i durant els concerts del 19, 20 i 26 d’octubre al Cafè del Teatre de Lleida, on podrem gaudir del menjar portuguès més autèntic a càrrec del xef Mateu Blanch del Restaurant Caravista.

 

DESCOBREIX TOTA LA PROGRAMACIÓ DE L'INTERFADO AQUÍ

 

 

Suports i col·laboracions que fan possible el festival

L’Interfado compta amb la col·laboració de Camões - Instituto da Cooperação e da Língua i de la Mostra Portuguesa.

 

Té el suport de la Diputació de Lleida i l’Institut d’Estudis Ilerdencs, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Obra Social ‘La Caixa’, Plusfresc, Catalana Occident, Electrica Serosense i Sistemas Digitales Ricoh.

 

I la col·laboració del Cafè del Teatre, el cinema ScreenBox Funatic, el Restaurant Caravista, la Casa América Catalunya i la sala Harlem Jazz Club.

Accions del document
Segueix-nos a: Facebook YouTube Twitter
Orfeó Lleidatà C. Sant Martí, 60-62 25004 Lleida
T. 973 233 554 info@orfeolleidata.cat