Esteu aquí: Inici ca Notícies El Rèquiem de Fauré a Lux Aeterna

El Rèquiem de Fauré a Lux Aeterna

+ El Rèquiem de Fauré a Lux Aeterna

El Cor de l'Orfeó amb l'Orquestra Simfònica Victòria dels Àngels

Aquest dimecres 8 de març, la Fundació Orfeó Lleidatà i la Fundació Victoria de los Ángeles han presentat la coproducció Lux Aeterna, que suposa l’estrena a Lleida de l’Orquestra Simfònica Victoria de los Ángeles, que juntament amb el Cor de l’Orfeó Lleidatà interpretaran una de les grans obres del repertori simfònic-coral, el Rèquiem de Gabriel Fauré. El concert tindrà lloc el proper 18 de març a l’Auditori Enric Granados, 20h.

 

A l’acte de presentació hi han assistit, Helena Mora, presidenta de la Fundació Victoria de los Ángeles, Montse Parra, regidora de cultura de l’Ajuntament de Lleida, i Xavier Quinquillà, director de la Fundació Orfeó Lleidatà. Lux Aeterna és fruit també, de la col·laboració de l’Ajuntament de Lleida i de l’Auditori Municipal Enric Granados, hi està dins de la programació de la Temporada Estable de l’Orfeó Lleidatà, que compta amb el suport d’empreses i institucions com, la Diputació de Lleida, l’Institut d’Estudis Ilerdencs, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Obra Social La Caixa, Plusfresc i Catalana Occident.

 

L’estrena de Lux Aeterna comptarà amb més de 100 músics sobre l’escenari, amb els components del Cor de l’Orfeó Lleidatà, l’Orquestra Simfònica Victoria de los Ángeles i dos cantants solistes: la soprano Júlia Farrés-Llongueras, i el baríton Jordi Sabata. Tot, sota la direcció de Pedro Pardo.

 

A la primera part de Lux Aeterna , l’OSVA interpretarà obres tan conegudes com la Pavana per a una infanta difunta de Maurice Ravel, juntament amb la Pavana op.50 de Gabriel Fauré, i el Nocturn en Si Major op. 40 d’Anton Dvořák. A la segona part, el Cor de l’Orfeó Lleidatà i l’OSVA uniran esforços per interpretar el Rèquiem de Gabriel Fauré, una obra que fuig del tenebrisme, ple de llum i esperança que el compositor va escriure en record dels seus éssers estimats.

 

L’OSVA i la Fundació Victoria de los Ángeles
L’OSVA, ‘l’Orquestra de la veu’, naix amb l’objectiu d’acostar al públic el repertori per a veu, cor i orquestra sempre amb formats originals que facin del concert una experiència no solament auditiva, sinó sensorial. El seu debut va ser el passat 21 de gener de 2017, sota la direcció de Pedro Pardo, al TNC amb motiu del 10è aniversari de la Fundació Victoria de los Ángeles i 20 anys després de l’últim concert de la soprano al mateix auditori, el Teatre Nacional de Catalunya.

 

Un Rèquiem per al record de l’Orfeó Lleidatà
El juny de l’any 1963, l'Orfeó Lleidatà va cantar a Pamiers, el Rèquiem de Fauré amb l'orquestra de la Radio Televisió Francesa de Toulouse, dirigits per Jean Clergue. Aquest concert es va retransmetre per tota la República francesa i entre el públic de l’auditori hi havia la filla de Fauré. Al març del 63, es va fer una prèvia del concert al Teatre Principal de Lleida que va comptar amb la col·laboració de la soprano nord-americana Patricia Connor i la prestigiosa organista francesa Luce Rinaudo.

 

MÉS INFORMACIÓ AQUÍ

COMPRA LES TEVES ENTRADES AQUÍ

LES FOTOS DE LA PRESENTACIÓ AQUÍ

Accions del document
Segueix-nos a: Facebook YouTube Twitter
Orfeó Lleidatà C. Sant Martí, 60-62 25004 Lleida
T. 973 233 554 info@orfeolleidata.cat