Esteu aquí: Inici ca Notícies Moció per l'ús preferent del català a la Paeria

Moció per l'ús preferent del català a la Paeria

+ Moció per l'ús preferent del català a la Paeria

Es crea la Plataforma d'Entitats Culturals de Lleida

Alguns representants de les entitats.

Tretze entitats culturals de Lleida hem presentat aquest dimecres, 28 d'octubre, al migdia, a la seu del Sícoris Club, la moció que es debatrà al ple municipal de la Paeria d’aquest divendres. El text només té un punt, que demana “que l’Ajuntament ratifiqui el seu compromís amb la llengua, de manera que el català sigui i continuï sent la llengua d’ús preferent”.

Aquesta acció és un pas més enllà al manifest fet públic el passat dijous 8 d’octubre i s’ha fet després d’una ronda de contactes amb tots els grups polítics amb representació al consistori municipal.

Les entitats justifiquen la moció al·legant que “el català, un dels pilars bàsics de la nostra cultura i identitat nacional, és alhora un element clau de cohesió i vertebració de la nostra societat i per tant, de la nostra ciutat”. Per això demanen “que les normes que en regulen l’ús i la seva protecció, han estat sempre aprovades amb el màxim consens, evitant l’ús partidista”.

La presentació de la moció ha estat impulsada per diverses entitats culturals de la ciutat, com són l’Associació Arts de Ponent, l’Ateneu Popular de Ponent, els Bastoners del Pla de l’Aigua, el Centre Excursionista de Lleida, el Centro Latinoamericano de Lleida, el Cercle de Belles Arts, l’Esbart Arrels de Lleida, la Fundació Orfeó Lleidatà, el Grup Cultural Garrigues, el Grup de Recerca de Cultura Popular de Ponent, l’Associació Cultural Lo Sotrac, Òmnium Lleida-Ponent i el Sícoris Club.

 

Creen la Plataforma d’Entitats Culturals de Lleida
Aquest dimecres també s’ha presentat la Plataforma d’Entitats Culturals de Lleida, amb la voluntat de continuar les sinergies creades. De fet, la moció serà la seua primera acció. Xavier Quinquillà, director general de la Fundació Orfeó Lleidatà, s’ha designat com a portaveu.

Accions del document
Segueix-nos a: Facebook YouTube Twitter
Orfeó Lleidatà C. Sant Martí, 60-62 25004 Lleida
T. 973 233 554 info@orfeolleidata.cat