Esteu aquí: Inici ca Notícies Música amb els cinc sentits

Música amb els cinc sentits

+ Música amb els cinc sentits

Un concert a les fosques amb Coral Maristes i el pianista invident Marc Sarrato

L’activitat que clourà el segon eix del Cicle Diàlegs ‘Cultura i innovació’ tindrà lloc el dimarts 14 de novembre amb l’estrena de la producció musical ‘Música amb els cinc sentits’ de la Coral Maristes amb el pianista invident Marc Sarrato, a les 19 h a l’Espai Orfeó. Una proposta inclusiva on a través d’un espectacle musical multi sensorial, l’espectador viurà unes experiències pròximes al món de les persones amb discapacitat visual greu. Tot un repte per als que realitzaran el concert ja que una part serà totalment a les fosques. D’una banda la Coral Maristes, dirigida per Gerard Riu, assumeix fer un concert a les fosques, i per contra s’obriran les llums per poder observar com el pianista Marc Sarrato és capaç de tocar el piano sense veure-hi, amb tot el que això representa. També serà un repte i una experiència totalment diferent per al públic, ja que es posaran a la pell de les persones invidents sentint la realitat i la música amb la resta de sentits des del primer moment.

Prèviament al concert, els assistents podran gaudir de l’activitat sensorial de l’exposició que acull el vestíbul de l’Espai Orfeó ‘Cormos’s. Batecs de color’ de la fotògrafa Carme Ollé, amb discapacitat visual greu. Aquesta activitat sensorial a través d’un tast olfactiu per a cada fotografia ens permetrà relacionar un color amb una olor.

El seu treball de Carme Ollé ens mostra com amb la seva visió altament reduïda és capaç de capturar detalls, fites o racons que resulten sorprenents inclús pels que estan familiaritzats amb l’entorn. La mostra acull 14 fotografies on el protagonista és el color i el cromatisme de paisatges singulars de Veneçuela, Islàndia i Canàries on la petjada humana és imperceptible, i que aniran acompanyades cada una d’elles d’un element olfactiu. L’exposició es podrà veure fins al 30 de novembre.

Totes les activitats del Cicle Diàlegs són d’entrada lliure.

 

5è CICLE DIÀLEGS. NOUS REPTES PER LA CULTURA

El Cicle diàlegs és un espai de reflexió i debat al voltant del paper de la cultura des de les seves múltiples realitats, i per també sensibilitzar i generar propostes útils tant per al sector com per a la ciutadania en general.

En aquesta nova edició es centra la mirada en tres àmbits, l'obsolescència, la innovació i l'acció política, combinant les taules-debat amb documentals, teatre i exposicions temàtiques, per tal d'aportar una visió més rica i transversal.

 

Organitza: Fundació Orfeó Lleidatà, Òmnium Lleida-Ponent, CESC Centre d'estudis comarcals del Segrià, i Coordinadora d'ONGD i altres moviments solidaris de Lleida

Amb la col·laboració de: Consell Participatiu de l'Espai Orfeó, Prososphera, Coral Maristes, ONCE, Aula Municipal de Teatre, Cercle de Belles Arts

Amb el suport de: Ajuntament de Lleida, Diputació de Lleida, Institut d'Estudis Ilerdencs, Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya,Obra Social 'La Caixa', Plusfresc, Catalana Occident Assegurances

Accions del document
Segueix-nos a: Facebook YouTube Twitter
Orfeó Lleidatà C. Sant Martí, 60-62 25004 Lleida
T. 973 233 554 info@orfeolleidata.cat