Esteu aquí: Inici ca Notícies Presentació de l'XTAC

Presentació de l'XTAC

+ Presentació de l'XTAC

L'Espai Orfeó és un dels 30 espais escènics de l'XTAC

Avui, 23 de gener, ha tingut lloc la presentació de la nova Xarxa de Teatres d'Ateneus de Catalunya (XTAC) de la Federació d'Ateneus de Catalunya (FAC) a l'Espai Orfeó, un dels espais escènics que forma part del projecte. A l'acte hi ha assistit Salvador Casals, president de la Federació d'Ateneus de Catalunya, Josep Borrell, director dels SS.TT de Cultura de Lleida, Xavier Quinquillà, director de la Fundació Orfeó Lleidatà, i Antoni Soliva, president de la Fundació Orfeó Lleidatà.

L'Espai Orfeó és un dels 30 espais escènics de Catalunya que forma part del recent projecte XTAC

Actualment formen part de l'XTAC, 30 espais escènics de tot Catalunya, dels quals l'Espai Orfeó serà el primer equipament a la demarcació de Lleida que en formarà part. Aquest nou projecte que impulsa la Federació d'Ateneus de Catalunya amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya.

L'XTAC és una nova eina de treball per als Teatres dels Ateneus de Catalunya (un gran conjunt de centres culturals i d'activitat col·lectiva de base social) que la Federació posa a disposició dels ateneus i entitats federades, per tal de que treballin de forma coordinada, en un moment en què els projectes compartits i la xarxa com a concepte de treball comú són del tot imprescindibles, i alhora intrínsecs a la cultura popular i de base social.

Amb l'XTAC es posa en marxa la xarxa més gran d'espais escènics de Catalunya, amb l'objectiu de dinamitzar la programació de les sales a partir de tres grans iniciatives: producció, programació coordinada i aliances. El projecte promou un intercanvi permanent entre els equipaments que en formen part, generant sinergies entre els espais i promovent aliances amb projectes professionals i amateurs.

La nova temporada de l'Espai Orfeó inclou quatre espectacles de l'XTAC

Granados i l'espurna de la felicitat (dissabte 28 de gener, 18.30h), un espectacle familiar, on el protagonista és el gran compositor lleidatà del qual enguany es commemora el 150è aniversari del seu naixement.

Les Kol·lontai (divendres 17 de febrer, 21h) amb l'espectacle 'Cançons violetes, cançons feministes per la llibertat i la igualtat', i que serà el concert inaugural del festival Barnasants, amb el qual l'XTAC ha establert la seva primera aliança. Montse Castellà, Sílvia Comas, Meritxell Gené i Ivette Nadal cantaran cançons que parlen d'igualtat, de dones que lluiten i dones que estimen.

Carme Canela & Joan Monné (divendres 24 de febrer, 21h), amb el seu repertori de 'classic jazz', es podran veure i escoltar en un format íntim amb només piano i veu. Ens presentaran un grapat de stantdards del songbook americà, amb clàssics de George Gershwin o Cole Porter, però també amb composicions de Thelonius Monk o Duke Ellington.

ROIG (divendres 24 de març, 21h), un espectacle musical i teatral per commemorar el 25è aniversari de la mort de Montserrat Roig, escriptora i periodista catalana, feminista i d'esquerres. Amb l'actriu Mònica Lucchetti, la cantant Llúcia Vives, i el músic Carles Beltran.

Accions del document
Segueix-nos a: Facebook YouTube Twitter
Orfeó Lleidatà C. Sant Martí, 60-62 25004 Lleida
T. 973 233 554 info@orfeolleidata.cat