Esteu aquí: Inici ca Notícies Presentem la tercera edició del Cicle Diàlegs

Presentem la tercera edició del Cicle Diàlegs

+ Presentem la tercera edició del Cicle Diàlegs

Amb debats, documentals, teatre i exposicions

 

La tercera edició del Cicle Diàlegs aposta per una visió més transversal de la cultura

Aquest matí s’ha presentat a l’Espai Orfeó la nova edició del Cicle Diàlegs de la Programació Hivern-Primavera 2017, que dona continuïtat un espai de reflexió i debat al voltant del paper de la cultura des de les seves múltiples realitats, per generar propostes i conclusions útils tant per al sector cultural com per a la ciutadania en general. Amb aquesta edició, Diàlegs aposta per una visió més transversal de la cultura i proposa tres eixos de reflexió i debat: cultura i compromís, cultura i cohesió social, i cultura i memòria. El cicle també dóna una salt endavant ampliant tant els continguts com el nombre d’agents i entitats organitzadores. I per tal d'aportar una visió més rica i transversal, també s'amplia el ventall d'activitats, combinant els Diàlegs amb documentals, teatre i exposicions temàtiques.

A l’acte de presentació hi han assistit Xavier Quinquillà, director de la Fundació Orfeó Lleidatà, Albert Hortal, coordinador del Consell Participatiu de l’Espai Orfeó, Montse Torres, presidenta d’Òmnium Lleida-Ponent, Xus Llavero, presidenta del Centre d’Estudis Comarcals del Segrià, Víctor Llàcer, coordinador tècnic de la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida, Montse Macià, directora de l’IEI, i Montse Parra, regidora de cultura de l’Ajuntament de Lleida.


Cicle Diàlegs. Visions transversals de la cultura

Debats

Obrirem el cicle amb un primer debat, Cultura i compromís (dimecres 1 de febrer, 19h), que comptarà amb les ponències de Marina Llansana, vicepresidenta d’Òmnium Cultural, Pere Pena, escriptor, i Ermengol Tolsa, ironista gràfic i ninotaire. Moderarà la sessió la presidenta d’Òmnium Lleida-Ponent, Montse Torres.

A la segona sessió de debat, Cultura i cohesió social (dimecres 22 de febrer, 19h), hi intervindran Oriol Cendra, gestor cultural vinculat a la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals, Carles Feixa, catedràtic d’antropologia social de la Udl, i Jaume Belló, professor de l’Aula Municipal de Teatre i artista multidisciplinar. Xavier Quinquillà, director de la Fundació Orfeó Lleidatà serà el moderador del debat.

L’última sessió de debats, Cultura i memòria (dimecres 15 de març, 19h),
Comptarà amb les aportacions de Francesc Canosa, escriptor i  periodista, Anna Sàez, periodista, i Joan Ramon González, president d’Amics de la Seu Vella. En aquest cas la taula de debat serà moderada per Xus Llavero, presidenta del Centre d’Estudis Comarcals del Segrià.


Documentals i teatre


El cicle compta amb la projecció de dos documentals i amb una obra teatral.

Camins, el viatge de les persones refugiades, és el primer documental que es podrà veure a l’Espai Orfeó (dimecres 8 de febrer, 19h). Camins, obra del fotoperiodista Cristian P. Coll, forma part d'un projecte per l'educació per al desenvolupament, encaminat a la sensibilització per donar llum i veu a la situació de les persones refugiades.
En aquesta sessió documental del Cicle Diàlegs comptarem amb la participació de Pilar Sierra, membre de Lleida pels refugiats, Ares Masip, voluntària Eko Project, i Gemma Casal, antropòloga i especialista en temes del Pròxim Orient.

L’obra de teatre Lanscape de la companyia Petiestable 12 de l’Aula Municipal de Teatre,  es podrà veure a l’Espai Orfeó (dimecres 1 de març, 19h). L’obra també tracta la temàtica dels refugiats, migrats i desplaçats.

El retratista, obra d’Alberto Bougleux i Sergi Bernal (dimecres 22 de març, 19h) és un documental  i un repte col·lectiu en memòria de les víctimes de la repressió franquista. Està basat en l’escola rural republicana dels anys 30’ i la utopia d'un mestre truncada per la guerra i la dictadura. Pep Cruanyes, Coordinador de la Comissió de la Dignitat, presentarà la sessió.


Exposicions


Del 7 al 17 de febrer
V15IONS, Històries de superació personal

Del 20 de febrer al 3 de març
DRETS HUMANS, El nostre món, la nostra dignitat, el nostre futur

Del 13 al 24 de març
VISCA LA LLIBERTAT, Homenatge a Lluís Companys (Antoni Miró)


Agents i entitats que organitzen, col·laboren i donen suport al Cicle Diàlegs

Organitza: Fundació Orfeó Lleidatà, Òmnium Lleida-Ponent, CESC Centre d'estudis comarcals del Segrià, i Coordinadora d'ONGD i altres moviments solidaris de Lleida

Amb la col·laboració de: Federació Catalana de Cineclubs, Amics de la Seu Vella, Associació Ermengòpolis, Aula Municipal de Teatre, Comissió de la Dignitat, Eko Project, Lleida pels refugiats, Fundació Grup Sifu

Amb el suport de: Ajuntament de Lleida, Diputació de Lleida, Institut d'Estudis Ilerdencs, Generalitat de Catalunya, Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, Obra Social 'La Caixa', Plusfresc i Catalana Occident Assegurances


Programació Cicle Diàlegs


Dimecres  1  de febrer / 19h / entrada lliure / Espai Orfeó
DIÀLEG, CULTURA I COMPROMÍS. Més informació +

Del 7 al 17 de febrer / entrada lliure /  Espai Orfeó
EXPOSICIÓ, V15IONS, HISTÒRIES DE SUPERACIÓ PERSONAL. Més informació +

Dimecres 8 de febrer/ 19h / entrada lliure / Espai Orfeó
DOCUMENTAL. CAMINS, EL VIATGE DE LES PERSONES REFUGIADES. Més informació +

Del 20 de febrer al 3 de març / entrada lliure / Espai Orfeó
EXPOSICIÓ, DRETS HUMANS. EL NOSTRE MÓN, LA NOSTRA DIGNITAT, EL NOSTRE FUTUR. Més informació +

Dimecres 22 de febrer / 19h / entrada lliure / Espai Orfeó
DIÀLEGS, CULTURA I COHESIÓ SOCIAL. Més informació +

Dimecres 1 de març / 19h / entrada lliure / Espai Orfeó
TEATRE, LANDSCAPE. LA PETIESTABLE 12. Aula Municipal de Teatre. Més informació +

Del 13 al 24 de març / entrada lliure / Espai Orfeó
EXPOSICIÓ. VISCA LA LLIBERTAT. HOMENATGE A LLUÍS COMPANYS (ANTONI MIRÓ). Més informació +

Dimecres 15 de març / 19h / entrada lliure / Espai Orfeó
DIÀLEGS, CULTURA I MEMÒRIA. Més informació +

Dimecres 22 de març / 19 h / entrada lliure / Espai Orfeó
DOCUMENTAL, EL RETRATISTA. Més informació +
Accions del document
Segueix-nos a: Facebook YouTube Twitter
Orfeó Lleidatà C. Sant Martí, 60-62 25004 Lleida
T. 973 233 554 info@orfeolleidata.cat