Esteu aquí: Inici ca Notícies Setmana de Sant Jordi a l’Espai Orfeó

Setmana de Sant Jordi a l’Espai Orfeó

+ Setmana de Sant Jordi a l’Espai Orfeó

Amb poesia, música, dansa i una exposició sobre la llengua

La Fundació Orfeó Lleidatà es suma a la programació de la setmana de Sant Jordi amb un espectacle poètic inclusiu i interdisciplinari, juntament amb una exposició sobre la llengua, dins la programació del Consell Participatiu de l’Espai Orfeó.

6a Vetllada Poètica ‘Somriure amb tu’ d’ASPID

Com ja comença a ser tradició, als volts de Sant Jordi, el Grup de Dany Cerebral Sobrevingut d’ASPID celebrarà la 6a. Vetllada Poètica, aquest any amb el títol ‘Somriure amb tu’, el dijous 20 d’abril a les 7 de la tarda a l’Espai Orfeó. Amb això es vol transmetre als assistents la idea que tot és possible i que amb esforç, es pot tornar a somriure després d’haver patit un Dany Cerebral Sobrevingut, que no està tot perdut. I, quina millor manera de fer-ho, que somrient i rient tots junts? En aquesta edició de la Vetllada Poètica també es vol destacar la importància de l’humor, del riure, del passar una bona estona junts/s, vivint el present. El títol “Somriure amb tu” ve donat precisament per aquesta voluntat de transmetre sentiments optimistes i positius, i la reivindicació de que l’humor és necessari per afrontar i superar les dificultats amb que ens podem trobar a la vida.
Durant l’acte hi haurà la lectura de poemes i fragments literaris a càrrec de persones destacades en l'àmbit cultural de les terres lleidatanes com són l’Esther Llombart, Núria Serrate,  Josep Maria Forné i Josep Borrell, entre d’altres; animacions humorístiques amb en Magí Valls i el Postureig; dansa a càrrec d’Espai Dansa, música en directe del grup El Canal, l’actuació de la Coral de Minyons de l’Orfeó Lleidatà i altres representacions artístiques.

Exposició ‘Una llengua cap a la llibertat’

El vestíbul de l’Espai Orfeó acull durant tota la setmana i fins el 28 d’abril l’exposició ‘Una llengua cap a la llibertat. Realitat i vitalitat de la llengua catalana’ sobre l’ús social del català que vol mostrar la realitat de l’existència de la llengua amb els següents eixos temàtics: els territoris on es parla el català, la realitat desigual dels usos idiomàtics, la vitalitat i la història de la llengua catalana.
L’exposició està organitzada per la Federació d’Organitzacions per la Llengua Catalana (FOLC), amb el suport del Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya.

Consell Participatiu de l’Espai Orfeó

Els actes formen part de la programació del Consell Participatiu de l’Espai Orfeó, un òrgan format per unes 200 entitats de l’àmbit cultural i social que pretén vincular el teixit associatiu de les terres de Lleida en la gestió de l’Espai Orfeó, per fomentar el treball en xarxa, impulsar projectes i activitats culturals de caire social i inclusiu, i que compta amb el suport de la Diputació de Lleida-IEI, Generalitat de Catalunya, Obra Social ‘la Caixa’ i Plusfresc.
Accions del document
Segueix-nos a: Facebook YouTube Twitter
Orfeó Lleidatà C. Sant Martí, 60-62 25004 Lleida
T. 973 233 554 info@orfeolleidata.cat