Esteu aquí: Inici ca Notícies Torna el fado a Lleida

Torna el fado a Lleida

+ Torna el fado a Lleida

Amb Sofia Ribeiro i Kinga Rataj

La tercera edició del l'Interfado, el Festival Internacional de Fado de Catalunya, es farà a Lleida del 15 al 18 d'octubre. Un certamen que comptarà amb la cantant portuguesa Sofia Ribeiro i la cantant Inês Soares acompanyada de Bartolomeo Barenghi [substueixen la baixa per malaltia de Kinga Rataj] com a caps de cartell. Com a activitat paral·lela l'Interfado 2014 compta amb un curs de cuina portuguesa que tindrà lloc el dimecres 15 i el dijous 16 a la Sala Sunka. Unes sessions que aniran a càrrec del cuiner Antoni Rúbies.

 

Cal destacar que Sofia Ribeiro és una de les grans veus del país del fado, una cantant que té l'habilitat d'atraure immediatament el públic cap al seu univers sonor. Compta amb una sòlida formació en jazz, titulada per l'Escola Superior de Música e Artes do Espectáculo do Porto i amb un màster en jazz al Reial Conservatori de Brussel·les. Justament a la capital de la UE va rebre el segon premi al Certamen Internacional de Cantants de Jazz del 2005.

 

Per la seua banda, la cantant Kinga Rataj ha estat baixa de darrer moment per malaltia. La substituiran Inês Soares i Bartolome Barenghi. La veu de la portuguesa Inês Soares, bonica i polifacètica, ha col·leccionant elogis i èxits en diversos gèneres musicals, des del jazz fins a l'òpera passant per la música tradicional. Soares s'uneix al guitarrista versàtil Bartomeu Barenghi, que ve del món de la música clàssica i jazz, però cada vegada més dedicat a la investigació en la música popular de la Península Ibèrica i Amèrica del Sud. Els dos músics tenen preparat un repertori de fados que han interpretat en diferents escenaris per oferir una vetllada íntima amb la passió d'algunes de les cançons més conegudes del fado.
Amb ells dos ens endinsarem en les històries de la vida de cada dia, els amors perduts, les llargues jornades de pesca a l'oceà i als humils barris del port de Lisboa.
A cada concert, a més, es farà un tast de gastronomia portuguesa i projecció de música visual: Fadografia.

 

El Festival Internacional de Fado de Catalunya és coorganitzat per l'Orfeó Lleidatà i la Paeria, amb el suport de Camões - Instituto da Cooperação e da Língua, Mostra Portuguesa, el Departament de Cultura de la Generalitat, la Diputació de Lleida, l'Institut d'Estudis Ilerdencs, l'Obra Social 'la Caixa', Plusfresc, Catalana Occident i Semic. El certamen també te la col·laboració de la Fundació Internacional Artecittà, TAP Portugal, Tr3sC i el Cafè del Teatre Escorxador de Lleida.

Accions del document
Segueix-nos a: Facebook YouTube Twitter
Orfeó Lleidatà C. Sant Martí, 60-62 25004 Lleida
T. 973 233 554 info@orfeolleidata.cat