Esteu aquí: Inici ca Projectes socials Què és la música comunitària?

Què és la música comunitària?

+ Què és la música comunitària?

Projecte Enllaç

Imatge3copia.jpg

La Community Music o Música comunitària és qualsevol classe de música que es pugui adaptar a alguna situació social. Tendeix a ser participativa i s’origina a partir de les necessitats del participant i no tant en les exigències de la música. És desenvolupa en espais tan diversos com escoles, hospitals, centres cívics, presons, esglésies i qualsevol altre lloc que tingui com a missió estar al servei de la comunitat. No és específica pel que fa al gènere i pot incorporar música clàssica, jazz, pop i rock, músiques del món i formes de música d’improvisació. Pot emprar tant instruments convencionals com no convencionals, i procura adaptar-se a totes les situacions.

 

- Implica músics de qualsevol disciplina que treballen amb grups de persones amb el propòsti de permetre'ls desenvolupar una participació activa i creativa en la música.

 

- Té com a un dels seus objectius posar en pràctica la igualtat d’oportunitats.

 

- Es pot donar en tot tipus de comunitats i col·lectius, independentment de la seva procedència, capacitats, interès, edat o gènere, i és un reflex del context en el qual es desenvolupa.

 

- És un plantejament sobre la comunicació entre persones. No es basa en convencions, sinó que és sensible a les necessitats d’un individu o un grup.

 

- No és jeràrquica, ja que prefereix adoptar valors democràtics segons els quals tothom qui participi és igual.

Accions del document

Informació relacionada

Segueix-nos a: Facebook YouTube Twitter
Orfeó Lleidatà C. Sant Martí, 60-62 25004 Lleida
T. 973 233 554 info@orfeolleidata.cat